Гимназията с  преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) Ромен Ролан“ в

...
Гимназията с  преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) Ромен Ролан“ в
Коментари Харесай

Старозагорската гимназия Ромен Ролан вече е част от Международната награда на херцога на Единбург

Гимназията с  преподаване на непознати езици (ГПЧЕ) „ Ромен Ролан “ в Стара Загора от тази година към този момент е лицензиран оператор и част от голямото семейство на Фондация " Международната премия на херцога на Единбург ". Организацията е основана през 1956 година и работи в над 130 страни по света, до през днешния ден над 8 милиона  младежи са подхванали редица доброволни и предизвикателни действия, включвайки се в програмата й. 
Фондация „ Международна премия на херцога на Единбург – България ” има опцията от 2014 година публично да дава и координира премията в България. В  края на 2020 година, петима преподаватели от старозагорската ГПЧЕ  преминаха образование за водачи, които да подкрепят учениците, искащи да вземат участие в Наградата, а в предизвикването се включиха повече от 30 възпитаници.
Международната премия на Херцога на Единбург е стратегия за личностно развиване, която развива основни житейски умения. В нея младежите сами избират и възнамеряват своите действия, поставяйки си персонални цели и отбелязвайки своя прогрес. Участниците избират интензивности в разнообразни посоки: Умения, Физическа интензивност и Доброволчество, и претърпяват Приключенско пътешестване. За да реализират най-високото равнище на Наградата - Злато, те вземат участие в Проект в интерес на общността, надалеч от родното си място.
Ползата от присъединяване в Наградата на Херцога на Единбурга е освен да предизвиква развиването на персонални и на практика умения, които оказват помощ на младежите в професионалната им реализация и личностното им развиване, само че и да способстват за развиването на локалната общественост и да осъзнават ролята си в нея като правят доброволни действия. Освен това те се предизвикват да правят физически и спортни интензивности, които усъвършенстват здравето и физическата им форма, както и приключенския им и откривателски дух като пътешестват измежду природата в екип.  и се учат през прекарване. Наградата дава опция на участниците и за споделени и целеустремени прекарвания с хора надалеч от родното място посредством работа по общ план в интерес на локална общественост. Тя построява основни умения като целенасоченост, неизменност, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са значима част от личностната и професионалната реализация на всеки младеж по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР